четвер, 11 травня 2017 р.

БОЙКІВ ВОЛОДИМИР ВАСИЛЬОВИЧ



Володимир Бойків народився і виріс у Львові, закінчив Львівську політехніку. Працював будівельником, згодом став керівником будівельної фірми.
Володимир мав два захоплення - політику і футбол. Був безпартійним. У 2000 році сім'я Володимира переїхала до Києва.
18 лютого 2014 року пан Володимир вирушив на Майдан. Незадовго до цього він переніс інсульт і дружина Наталя просила його лищитись вдома. На що Володимир вже телефоном відповів: «Наталко, я тут біля водометів, біля вулиці Грушевського, я тут повинен бут» Після цього зв'язок обірвався.
Дружина шукала Володимира лікарнями і моргами. Через помилку тіло Володимира в одному з моргів їй не показали, тому пошуки тривали доти, доки активісти інтернет-спільноти «Євромайдан SOS» не виклали в мережі фото невпізнаних тіл. Знайомі зателефонували Наталі й повідомили звістку.
У Володимира Бойківа залишився старий батько і троє синів - дорослі Андрій, Олександр та Захар 2001 року народження.
Володимир Бойків отримав три вогнепальні поранення, одне з них - у голову.
Батько Володимира Василь Петрович Бойків (помер у 2016 у віці 90 років) -боєць дивізії «Галичина».
У 1943 зголосився до дивізії «Галичина». Вишкіл проходив у Гайделяґері та Нойгаммері. У січні 1944 р. у складі почесної сотні брав участь у похороні віце-губернатора Отто Бауера у Львові. Василь Бойків був учасником бойової групи Баєрсдорфа.
Зі званням старшого стрільця (Oberschütze) служив писарем у 12 сотні 29 полку. Василь Бойків воював під Бродами, де важкопораненим потрапив у полон. За освітою архітектор, пан Василь був головним конструктором при будівництві дивізійного цвинтаря у селі Червоне (Ляцьке).
Останні роки, після кількох інсультів, пан Василь не виходив з хати.

ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ
НАГОРОДИ


https://uk.wikipedia.org/wiki/Бойків_Володимир_Васильович


ВЛАДИМИР БОЙКИВ  // НЕБЕСНА СОТНЯ. – Х. : ФОЛІО, 2015. – С. 36-37 : ФОТО.




Немає коментарів:

Дописати коментар