четвер, 1 червня 2017 р.

ПАСХАЛІН ЮРІЙ ОЛЕКСАНДРОВИЧ



Юрій Олександрович Пасхалін (нар. 18 січня 1984, с. Носачів, Смілянський район, Черкаська область, УРСР - пом. 19 лютого 2014, Київ, Україна) -активіст Євромайдану. Убитий біля Майдану Незалежості, боєць Небесної Сотні. Герой України. Закінчив загальноосвітню школу № 11 у м. Сміла. Був вихованцем Школи олімпійського резерву в Харкові, займався штангою.
В останні роки проживав у Києві, працював на приватному підприємстві комірником.
Разом з колегами по роботі ходив на Майдан.
18 лютого вдень був на Майдані, а потім повернувся додому. Почувши по телевізору, що Майдан намагаються розігнати силою, а проти людей масово застосували вогнепальну зброю - знову вирушив на барикади.
Розстріляний автоматною чергою в спину 19 лютого - отримав три вогнепальні і пневматичне поранення. Пораненого Юрія занесли до пункту медичної допомоги, обладнаного на першому поверсі Будинку профспілок на Майдані Незалежності, проте будівлю підпалили. Поранених майданівці намагалися евакуювати, серед тих, кого встигли винести з палаючої будівлі, був і Юрій -«швидка» перевезла його до 18-ї Київської лікарні та врятувати не вдалося.
Похований у рідному селі. На похоронах було декілька сотень людей. Після прощального слова священика і друзів загиблого прозвучала сальва на його честь — залп із двох мисливських рушниць та ґвинтівки й пістолета, які зазвичай застосовуються історичними реконструкторами під час імітації відтворення справжнього бою.
Залишилась мати, четверо братів і сестер, дружина і 7-річний син.

ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ

НАГОРОДИ
  •  Медаль «За жертовність і любов до України» (УПЦ КП, червень 2015) (посмертно).

ЮРИЙ ПАСХАЛИН // НЕБЕСНА СОТНЯ. - Х. : ФОЛІО, 2015. - С. 124-125 : ФОТО.

Немає коментарів:

Дописати коментар