четвер, 1 червня 2017 р.

НАКОНЕЧНИЙ ІВАН МАКСИМОВИЧ



Іван Максимович Наконечний (18 жовтня 1931, Київ, УРСР - 7 березня 2014, Київ, Україна) - активіст Євромайдану. Найстарший загиблий Небесної сотні, помер в лікарні після травм не сумісних з життям. Герой України.
Офіцер ВМС СРСР у відставці.
З 1982 року він жив із сім'єю в Києві.
Був присутній на Майдані від часу розгону студентів 30 листопада 2013 року. Після розгону студентів у листопаді 2013 року він щодня був на Майдані і підтримував народ України! Це у 83 роки!
Посвідчення захисника Майдану - номер 91587 від 8 січня 2014 року. Родичі вмовляли його не ходити на Майдан в такому віці. У відповідь вони чули, що він давав військову присягу - захищати свій народ. Іван знав, на яку небезпеку наражає себе, тому заздалегідь поклав до кишені паспорт і аркуш паперу з контактами родичів. Їх знайшли в кишенях загиблого.
Помер Іван в одній із київських лікарень від ран, отриманих під час сутичок 19 лютого на вулиці Інститутській. Важкі травми голови і шийного відділу хребта спричинили кому, внаслідок чого до тями Іван Наконечний так і не прийшов. Швидка привезла його до Інституту нейрохірургії і професор, який робив йому операцію, припустив, що удар міг бути нанесений важким металевим предметом.
Син Івана мешкає у Санкт-Петербурзі, на батьківщині своєї матері. Він був повідомлений про загибель батька, але відмовився його ховати або ж попрощатися з батьком. «У вас там багато бандерівців. Мені страшно туди їхати», - сказав син загиблого героя Небесної сотні.

НАГОРОДИ


  •  Медаль «За жертовність і любов до України» (УПЦ КП, червень 2015) (посмертно). 



ИВАН НАКОНЕЧНЫЙ // НЕБЕСНА СОТНЯ. - Х. :  ФОЛІО, 2015. - С. 112-113 : ФОТО.

Немає коментарів:

Дописати коментар