четвер, 10 вересня 2015 р.

В СВЯТОШИНІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ЗАГИБЛОГО ГЕРОЯ ОЛЕКСІЯ ОЩЕПКОВА

8 вересня 2015 року на фасаді Київської гімназії
 № 154 Святошинського району, відбулось відкриття меморіальної дошки на честь героя, що загинув у зоні АТО – Олексія Ощепкова. 

Олексій Вікторович Ощепков народився 30 серпня 1974 року у Києві. З 1981 по 1989 роки навчався в загальноосвітній середній школі № 154 (тепер Київська гімназія №154), а у 1989 році вступив на навчання до Київського Суворовського військового училища, яке успішно закінчив у 1991 році. У тому ж  році вступив до Київського вищого загальновійськового командного двічі Червонопрапорного училища ім. М. В. Фрунзе та продовжив навчання у Харківському інституті танкових військ де отримав диплом з відзнакою.
Після закінчення навчання Олексій Ощепков служив у 191-й бригаді охорони Міністерства оборони України, яку залишив у 2004 році за станом здоров’я та був звільнений у запас. Потім впродовж десяти років працював у комерційних структурах.
Під час третьої хвилі мобілізації 16 серпня 2014 року Олексій добровільно пішов на захист суверенітету та територіальної цілісності України до зони проведення антитерористичної операції, де воював у складі 12-го батальйону територіальної оборони «Київ» у званні старшого лейтенанта на посаді старшого офіцера відділення спеціального призначення.
Загинув Олексій 4 вересня 2014 року під час обстрілів села Дмитрівки Новоайдарського району Луганської області із РСЗВ «Смерч». Олексій до останньої хвилини свого життя допомагав бойовим побратимам. Поховали захисника України у Києві на Берковецькому кладовищі.
 У Олексія залишилися батьки, брат, дружина і 3 донечки – шістнадцятирічна Юлія, п’ятирічна Дар'я та народжена через місяць після смерті батька Марія.
Мужній герой, відважний воїн, Олексій Ощепков до останнього самовіддано захищав територію Батьківщини від загарбників.
Указом Президента України від 13 серпня 2015 року № 473/2015 «За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України» Олексій Ощепков нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ  ступеня (посмертно). Ім’я героя внесено до Книги пам’яті загиблих.

http://svyat.kievcity.gov.ua/news/15259.html

Немає коментарів:

Дописати коментар